7 september 2014
Filipijnen
a
A
Week 3
We zijn alweer aan onze 3de week in de Filipijnen aangekomen. Na een heerlijk weekend in Palawan te hebben gezeten konden we dinsdag weer beginnen bij het Prime center.
Deze week was een rustige week op school met wat lessen en veel oefenen voor vrijdag want dan is er een nationale feestdag.
Vrijdag, The big day!! Vandaag was het een nationale feestdag in de Filipijnen de dag van de taal. Zo moest dit natuurlijk ook gevierd worden. Na weken hard oefenen had elke klas een dansje met een bijpassend liedje ingestudeerd. Na het kijken van alle dansjes en gebeden die gedaan werden door de kinderen hadden ze ook een verassing voor ons, dit omdat het onze laatste dag was. Zo moesten we bij het podium gaan zitten en kregen we van alle kinderen een roos en van elke klas een klein cadeautje. Super schattig dus. Na het uitpakken en de macarena met z’n alle gedanst te hebben was er een hoop local eten om op te eten. Een zware uitdaging voor ons om daar onderuit te komen omdat ze allemaal wilde dat we van hun eten proefde. Na afscheid genomen te hebben van iedereen zijn we lekker naar het zwembad gegaan en hebben heerlijk een middag aan het zwembad gezeten.
Dit weekend stond Bantayan op de planning. Een eiland wat in Oktober zwaar getroffen is door de Tyfoon. We gingen naar een mooi resort aan het strand. Heerlijk een weekend bijkomen van alles en even helemaal niks. Perfect dus.
Nu zitten we weer op het vliegveld dit keer met bestemmingen als Hong Kong en Nadi (Fiji) zo komt helaas al onze eindbestemming langzaam in zicht. En wist je dat we dat we daar best van balen en nog steeds niet weg willen.
Next stop FIJI!!
See you!